Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Nocne wybuchy na Wyczerpach. Sprawdź, co się stało (Zdjęcia i Video)

Nocne wybuchy na Wyczerpach. Sprawdź, co się stało (Zdjęcia i Video)

Te szkolne sprawdziany to niemal gotowe MEMY

Te szkolne sprawdziany to niemal gotowe MEMY

Polecamy

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Tajniki sukcesu w nauce - jak przygotować się do egzaminów

Przegląd tygodnia od 29.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 29.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (29.03-4.04.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (15.03-21.03.2020)

Przegląd tygodnia od 15.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (15.03-21.03.2020)