Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
4. Za długie grillowanie potraw...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

4. Za długie grillowanie potraw

Kiedy już odpowiednio rozpalimy grilla i ustawimy ruszt czeka nas kolejne wyzwanie – pilnowanie, by mięso odpowiednio się upiekło i nie przypaliło. Wystarczy bowiem chwila nieuwagi i karkówka pokrywa się czarną warstwą węgla. A niestety, jedzenie mocno przypieczonych produktów nie jest zdrowe, bo w procesie spalania powstają rakotwórcze substancje. Zbyt długie grillowanie powoduje też, że mięso jest suche, a co za tym idzie, niezbyt smaczne. Ponadto jedzenie ich często kończy się niestrawnością, bowiem są one bardzo trudne do przetrawienia dla żołądka. Dlatego właśnie tak ważne jest grillowanie na żarze, a nie w ogniu. Istotne jest także regularne obracanie mięsa, by grillowało się po kilkanaście minut z każdej strony.

Zobacz również

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Wisła Kraków. Michał Żyro: Futbol jest niesamowity

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: Słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Polecamy

Przegląd tygodnia od 1.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (1.03-7.03.2020)

Przegląd tygodnia od 1.03 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (1.03-7.03.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Białej PodlaskiejTygodniowy przegląd prasy w Białej Podlaskiej, (23.02-29.02.2020)