Warsztaty składały się z dwóch etapów. Najpierw uczniowie oraz zaproszeni goście poznawali tajniki kuchni śródziemnomorskiej. Uczestnicy warsztatów wspólnie z Marcinem Jabłońskim przygotowywali pyszne dania i nabywali doświadczeń. Potem, w części konkursowej uczestnicy już sami - na bazie nowo zdobytej wiedzy - przygotowali przystawkę i danie główne.
Spośród siedmiu drużyn jury wyłoniło zwycięski zespół w składzie: Monika Jędruchniewicz, Michał Muszyński i Mateusz Artyszuk. Ponadto za znakomitą prezentację wyróżnienie otrzymały: Urszula Chomiuk, Kinga Szendek i Aleksandra Ignatowska. Zwycięzcy otrzymali produkty firmy Podravka oraz akcesoria kuchenne firmy Fackelmann.
Laureaci spotkają się ze zwycięzcami z innych miast podczas Wielkiego Finału w Warszawie. Ten odbędzie się w styczniu 2014 roku w Centrum Techniki Kulinarnej Doram. W finale uczestnicy projektu rywalizować będą o tytuł najlepszej drużyny i najlepszego kucharza III edycji.
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?